Etusivu » Kuinka rakennan toimintajärjestelmän?

Miten rakennan yritykselleni tehokkaan ja toimivan toimintajärjestelmän Pro Laadunhallinnan avulla?

Jaa sivu:

Projektin eteneminen askel askeleelta:

1. Tunnista tarve

Miksi haluat rakentaa toimintajärjestelmän? Onko entinen toimimaton, liian byrokraattinen, tehoton? Vaativatko asiakkaasi sertifioitua järjestelmää? Haluatko, että yrityksesi toiminta on hallitumpaa, johtaminen järjestelmällisempää, tuotteiden ja palveluiden laatu tasaisempaa, henkilöstö sitoutuneempaa tai asiakkaat tyytyväisempiä?

Kaikki nämä ovat hyviä syitä rakentaa toimintajärjestelmä Pro Laadunhallinnan avulla.

2. Selvitä organisaatiosi nykytila.

Tutustu esimerkiksi ISO 9001 -standardiin tai Pro Laadunhallinnan työkaluihin ja arvioi, miten kaukana tai lähellä organisaatiosi on tällä hetkellä sertifioidun järjestelmän vaatimuksista.

Yksityiskohtaisen ja asiantuntevan analyysin voit myös tilata laadunhallinnan ammattilaiseltamme.

3. Varmista johdon sitoutuminen projektiin.

Toimintajärjestelmän rakentaminen lähtee aina organisaation ylimmästä johdosta. Siksi johdon on oltava projektiin sitoutunut ja myös tietoinen niistä velvoitteista, joita toimintajärjestelmä johdolle asettaa.

4. Laadi projektisuunnitelma.

Kun tiedät:

  • yrityksesi tavoitteet mm. aikataulun ja järjestelmältä haluttavien hyötyjen osalta
  • standardin vaatimukset
  • yrityksesi nykytilan, pystyt laatimaan tarkan projektisuunnitelman järjestelmän rakentamiselle.
Apuna voit käyttää Pro Laadunhallinnan pohjaa, johon kirjaat kuhunkin osa-alueeseen tarvittavat toimenpiteet ja aikataulutuksen. Projektin edetessä korvaat tekstin valmiilla materiaalilla.

5. Toteuta projekti.

Aloita projekti seuraavista:

  • yrityksen strategia ja tavoitteet
  • toimintaympäristö- ja sidosryhmäanalyysit
  • riskien ja mahdollisuuksien arviointi
  • laatupolitiikka

Jatka prosessien kuvauksilla, johtamiskäytännöillä ja muilla käytännön toimenpiteillä. Lopuksi laita kuntoon sisäiset auditoinnit ja johdon katselmukset. Muista koko projektin ajan myös henkilöstön kouluttaminen ja sisäinen viestintä.

Halutessasi saat projektiin myös asiantuntija-apua. Asiantuntijan avulla työ keskittyy olennaisiin asioihin ja etenee jouhevasti aikataulussa.

6. Valitse sertifiointiyritys.

Jos haluat sertifioida järjestelmän, kilpailuta hyvissä ajoin sertifioinnin suorittava yritys.

Kannattaa pyytää tarjousta vain FIMASin akkreditoimilta toimijoilta. Näin voit olla varma, että myös sertifiointiprosessin laatu on varmistettu, ja että sertifikaatin myöntäjä on luotettava taho. Kun sertifikaatissasi on FIMASin leima, sen arvo asiakkaan silmissä on moninkertainen akkreditoimattoman tahon myöntämään sertifikaattiin verrattuna.

7. Sertifiointi.

Sertifiointiprosessiin sisältyy pakollinen esiarviointi sekä varsinainen sertifiointiauditointi. Jos auditoinnissa havaitaan poikkeamia, on yrityksellä kolme kuukautta aikaa korjata poikkeamat. Heti, kun poikkeamat on korjattu, yritykselle myönnetään sertifikaatti.

8. Juhli!

Juhlista saavutusta yhdessä henkilöstön kanssa!

Laadunhallinnan ammattilainen ja yhteistyökumppanimme:

Responsia

Responsia Quality Solutions – Laadun ja yritysvastuun asiantuntija

Responsia Quality Solutions auttaa käytännönläheisen ja yrityksesi liiketoimintaa tukevan toimintajärjestelmän rakentamisessa. ISO 9001-, ISO 14001- ja ISO 45001 -standardit parantavat oikein sovellettuina yrityksesi asiakastyytyväisyyttä, tehostavat toimintaa, auttavat hallitsemaan riskejä ja takaavat turvallisemman ja viihtyisämmän työympäristön työntekijöillesi. Responsian asiantuntija auttaa yli 15 vuoden kokemuksella saamaan parhaan mahdollisen hyödyn standardeista yrityksesi kilpailukyvyn tueksi.

Palveluita ovat mm. laadunhallintajärjestelmien (ISO 9001), ympäristöjärjestelmien (ISO 14001) ja työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmien (ISO 45001) rakentaminen, GAP-analyysit yrityksesi tämänhetkisestä tasosta standardien vaatimuksiin nähden sekä laatu- ja ympäristökoulutukset.

Lue lisää: www.responsia.fi

Scroll to Top